Для дітей канікули – це період зміцнення здоров’я,   нових знайомств та пригод. А ще – яскравих вражень, творчості, пізнання світу… Цікаво провести перший місяць літнього відпочинку з 29 травня 2018 року по 15 червня 2018 року змогли у 4 пришкільних   таборах відпочинку з денним перебуванням 111 дітей, учнів 1-6 класів та 90 дітей дошкільних груп Набутівської сільської ради.

   В Авторській О.А.Захаренка середній загальноосвітній школі с.Сахнівка працював табір «Веселка» (нач.табору Бублій  Т.П.), в ньому відпочило 30 учнів.

   У Деренковецькому навчально – виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» діяв табір «Веселка» (нач. табору Бандурко І.С.), відпочинком було охоплено 23 учні.

  У Драбівському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» працював табір «Мрія» (нач. табору Карпенко А.Г.) , охоплено відпочинком 21 учень.

   При Нетеребському навчально – виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» працював табір «Сонечко»(нач.табору Проценко Н.О.) , в ньому мали змогу відпочити 37 учнів.

 

  На організацію відпочинку школярів об’єднаної територіальної громади  виконавчий комітет Набутівської сільської ради виділив 150 тис.грн. Вартість однієї путівки 497 грн. Вартість харчування на один день 35 грн.

   Пришкільні табори відпочинку – це не лише перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля  для дітей з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та    захоплюючими екскурсіями в межах області, які були організовані, за підтримки виконавчого комітету для дітей безкоштовно. Безкоштовно діти підвозились і до басейну в с.Сахнівка.

    Відпочинок дітей забезпечували керівники закладів загальної середньої освіти (Сірош Т.М., Рибалка І.Л., Гладкий О.П., Мошенець В.О.),  начальники таборів та їх заступники, вихователі, працівники кухні, технічні працівники.                                

  Особлива увага при організації виховної роботи приділялась формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою проводились спортивні естафети, змагання з легкої атлетики, шашок, тенісу тощо. З метою формування здорового способу життя засобами турисько-краєзнавчої роботи, розширення кругозору дітей, виховання моральних якостей проведено Дні туризму.

   Значну увагу при організації  виховної роботи в пришкільних таборах приділялось організації та розвитку учнівського самоврядування; передбачено заходи на виявлення та підтримку юних лідерів: обрано органи учнівського самоврядування, проведено розподіл обов’язків, призначено редколегію, загонових та їх заступників, фізоргів, художників тощо.

  Діти з радістю щодня бігли до табору, де їх чекали цікаві ігри, справи, свята, вікторини. А їх було багато: це і день іменинника, день туризму, конкурс малюнків на асфальті, День довкілля, День читайлика, День казок, День рибалки, День любителів природи, День села та родини, День бантика та ін..

  Усі вихователі вміло організовували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини. Професіонали-вихователі  талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи таборів. Завдяки таким вмінням у таборах були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння між дітьми та вихователями.

 В останній табірний день діти щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час, а серед побажань найголовнішим було -  продовжити роботу на все ЛІТО!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису