09.08.18 р. за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації, Благодійного фонду «Урожай – громаді» було проведено обласне свято «Екофестиваль в Ліплявській ОТГ».

Фішка екологічного фестивалю – плогінг. Це сучасний вид спорту, який набирає обертів серед еко-активістів усього світу і бере свій початок у Швеції. Концепт доволі простий – замість пробіжки засміченими вулицями, бігуни беруть із собою пакет та під час пробіжки прибирають узбіччя.

 Свято включало в себе: домашнє завдання (створити з пластикової пляшки корисну річ, яку можна використовувати у побуті), конкурси,  еко – спортивні змагання із плогінгу (пробіг, під час якого збирається сміття), виступи творчих колективів Черкаської області.. У фестивалі взяли участь  7 ОТГ в тому числі і Набутівська.

  Домашнім завданням у нашій ОТГ займалися жителі с. Сахнівка, які завчасно зробили не один виріб з пластикової пляшки .

Перед початком змагань з плогінгу організатори фестивалю провели конкурс на звання «Магістр екології», де наша команда показала високі знання.

Наступним був конкурс «Еко плакат» де за 5 хвилин фарбами потрібно було створити малюнок на екологічну тему, наша громада в цьому конкурсі зайняла перше місце і отримала диплом «Творці найкращого екоборду».

Набутівська ОТГ  отримала диплом в номінації «Найкраща командна робота» плюс подарункову картку на суму 2000 гривень.