Електронна черга – зручний спосіб отримання послуги в ЦОП

Державна податкова служба України, тримаючи вектор на поліпшення якості та умов надання послуг платникам, продовжує перетворення на цифровий сервісний орган. За рахунок оновлення і модернізації програмно-апаратного комплексу Контакт-центру ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Центрах обслуговування платників  – електронну чергу. 

Зняття з обліку в контролюючих органах юридичних осіб

Під час проведення заходів податкового контролю, пов’язаних із ліквідацією або реорганізацією платника податків, контролюючі органи організовують та планують їх таким чином, щоб вимоги щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють контролюючі органи, були сформовані й отримані особою, відповідальною за погашення грошових зобов’язань або податкового боргу платника податків не пізніше строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог (п. 11.6 розд. XI Порядку № 1588).

Застосування ставок екологічного податку у 2024 році. Зміни до форм податкових декларацій з рентної плати та екологічного податку

Особливості застосування ставок екологічного податку у 2024 році озвучила сьогодні під час вебінару начальниця відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб Юлія Ноздренко. Як зауважила керівниця відділу, відповідно до п. 46.5 ст. 46 розділу II Податкового кодексу України та пп. 5 п. 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року N 375, внесені зміни до форм:

Платникам Черкащини за минулий рік відшкодували майже 1 млрд 340 млн грн податку на додану вартість

Протягом 2023 року платниками Черкаської області заявили до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 306,8 млн грн, що на 564,5 млн грн більше, порівняно з показником за минулий рік.