17 липня 2018 року в приміщенні Деренковецького сільського будинку культури відбулась запланована нарада для працівників культури та сільських бібліотекарів, що підпорядковані відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Набутівської сільської ради. На дану нараду було винесено 6 питань :

  1. Підсумки переатестації аматорських колективів Набутівської ОТГ, що носить звання “народний”;
  2. Висвітлення досвіду керівництва сільським аматорським колективом зі званням “народний” (Піль Володимир Володимирович);
  3. Впровадження універсальної десяткової класифікації в роботу сільських бібліотек (способи та методи).
  4. Стан організації дозвілля населення та надання послуг клубними закладами та сільськими бібліотеками громади;
  5. Звітність клубних закладів та бібліотек за перше півріччя 2018 року;
  6. Різне.

Нарада розпочалась з питання про аматорські колективи Набутівської ОТГ, що захистили своє почесне звання “народний”. В цьому календарному році таких колективів два : 1) Народний аматорський ансамбль української пісні “Мальви” Деренковецького сільського будинку культури Набутівської сільської ради Корсунь - Шевченківського району Черкаської області (художній керівник - Бардадим Микола Миколайович). 2) Народний аматорський фольклорно - автентичний колектив “Червона Калина” Нетеребського сільського будинку культури Набутівської сільської ради Корсунь - Шевченківського району Черкаської області (художній керівник - Швед Олексій Іванович). Дане питання продовжив Піль Володимир Володимирович, який стояв у витоків даного колективу та є особою, що мотивує його на нові звершення, шляхом різного роду конкурсів та фестивалів не лише районного, а й обласного рівня. Володимир Володимирович доніс до слухачів цінний досвід керівництва такими колективом, а також зазначив основні проблеми та перспективи означеної роботи. Потім було розглянуто питання надання послуг клубними закладами та  сільськими бібліотеками, в рамках якого згадали проблему проведення щотижневих дискотек та книговидачі в бібліотеках. Пізніше Олександр Юрійович Кріт виокреслив питання звітності клубних заладів та сільських бібліотек громади за перше півріччя 2018 року. В питанні “різне” було охоплено багато питань, що стосуються виставок, звітів роботи на електронному сайті Набутівської сільської ради та фінансування заходів, що проходять в громаді. Велику подяку хочеться висловити приймаючій стороні в особі Соловей Валентини Василівни за практичну організацію зазначеної наради. В підсумку, було обумовлено напрямки роботи будинків культури та бібліотек на наступне півріччя 2018 року і підтримано рішення подальшої співпраці заради досягнення єдиної мети – розвитокУ клубної та бібліотечної мережі Набутівської ОТГ.