11 травня до Бровах з’їхалися митці з усієї Черкащини . Село відоме унікальним пам’ятником: такого не тільки в Україні, а й у Європі, а можливо й у світі більше немає.

      На крутому пагорбі у бронзі завмерла на гранітному постаменті проста селянка. Вона напружено вдивляється в даль, ніби виглядаючи когось… Це — пам’ятник матері-героїні Євдокії Данилівні Лисенко, у якої було 16 дітей. Десятьох синів вирядила мати на війну, виглядала всіх і молила Бога, щоб зберіг її дітей. І всі десятеро солдатів Лисенків вижили, повернулись додому, до матері. Це було її безмежне щастя.
Уже стало традицією щороку в середині травня влаштовувати біля пам’ятника Матері, який уособлює всіх матерів України, обласне свято з ліричною назвою «Воістину небесна і свята». До підніжжя пам’ятника, на якому викладені бронзовими літерами слова місцевого поета Володимира Усаченка «Спинись в задумі, поклади їй квіти, як шану матерям усього світу», лягли корзини та безліч букетів весняних квітів. А потім 22 художніх колективів із Корсунь-Шевченківського, Лисянського, Шполянського, Городищенського, Драбівського, Монастирищенського та Черкаського районів представили свої кращі пісні про матір і материнство, вшанувавши цим самим головний жіночий подвиг.
    У фойє  будинку культури вишивальниці сіл Набутівської громади влаштували виставку  вишитих рушників,серветок,подушок та сорочок,вишивки бісером. Глядачі подовгу не відводили погляду від різних технік та узорів-символів і могли тільки уявити, скільки праці треба було вкласти нашим мамам,бабусям,щоб вишити справжні витвори мистецтва…                                                        

  Сільський голова Малюга О.П. у своєму вітальному слові подякував матерям.

  Родину Лисенків представляли двоє внуків,мешканців Бровах. А загалом родина Лисенків розрослася більш ніж за сотню дітей, внуків та правнуків. Усі вони добре знають родинну історію і трепетно бережуть пам’ять про маму і бабусю — Євдокію Данилівну Лисенко, для якої материнство стало героїзмом.