В ході  своєї роботи  мені часто доводиться  спілкуватися з людьми. Особливого ставлення до себе потребують люди похилого віку, обділені долею на самотність. Держава подбала про  таку категорію  населення, призначивши для них соціальних працівників, які мають опікуватись цими старенькими.

   В нашому селі таких одиноких 18 особи і доглядають за ними Думанська Людмила Іванівна та Коваленко Тетяна Володимирівна. Люди схвально  відгукуються про роботу Людмили Іванівни та Тетяни Володимирівни.

   Вибравши певний день, я попросилася пройтись із ними до людей, яких вони доглядають. Побували у Пустовіт Тетяни Петрівни, Якубенко Ганни Іванівни, Задорожної Тетяни Петрівни, Жуків Ольги Василівни та Петра Івановича, Чередніченко Василини Павлівни – підопічних Людмили Іванівни та Попришко Ольги Володимирівни, Лепесія Петра Андрійовича,  Прутаса Івана Олексійовича, Пустовіт Катерини Василівни, якими опікується Тетяна Володимирівна. Як було приємно  дивитися, коли  старенькі бабусі та дідусі радіють, неначе діти, побачивши жінок. Починали  навперебій розказувати мені, які у них турботливі, роботящі, доброзичливі доглядальниці. В селі роботу не можна обмежити хатою чи двором, у кожного є  ще й город і птиця або й кізка  чи поросятко. Отож, потрібно і пополоти, і підмести, часто і їсти зварити. Сумки із продуктами завжди у дівчат  у руках і поряд  з ними сапка, яка конче необхідна їм. Я побачила, як порядкують  Людмила Іванівна та Тетяна Володимирівна на городах, в хатах, у квітниках одиноких людей, бо ж не секрет, що у селі  дуже важка старість. І для самотніх  стареньких дівчата, як світло у вікні, вони їх називають  рідними дочками і чекають зустрічі.

    Просили мене подякувати Людмилі Іванівні та Тетяні Володимирівні за душевність і доброту. Через нашу районку висловлюю і людську подяку і мою власну шановним Людмилі Іванівні і Тетяні Володимирівні. І тут же  набігає спогад про О.А.Захаренка, який був учителем у них і його  заповіт «Поспішайте робити добро людям», який щоденно втілюється в життя.

Староста с.Сахнівка Слободяник Світлана Василівна.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису