Запрацював новий інформаційний ресурс для внутрішніх переселенців

З початком воєнних дій на території України значна кількість громадян були змушені були покинути свої домівки. На новому місці проживання перед людьми постає велика кількість проблем, однією з найбільш важливих залишається проблема працевлаштування.

Податок на прибуток. Підсумки заходів у березні 2024-го

За результатами вжитих заходів у березні 2024 року, доведений показник із надходження до державного бюджету податку на прибуток підприємств (248,4 млн грн) забезпечили на 129,7 % (322,1 млн грн). Понад завдання надійшло 73,7 млн грн.

Документи, що підтверджують статус благодійника в період обмеження доступу до Реєстру волонтерів

Про документи, що підтверджують статус благодійника-фізичної особи-волонтера у період обмеження доступу до Реєстру волонтерів, розповіла на вебінарі начальниця управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Черкаській області Наталія Бойко. Йдеться про волонтерів, які надають допомогу індивідуально.

283,1 млн грн податку на додану вартість відшкодували платникам Черкащини протягом трьох місяців 2024 року

Протягом січня-березня 2024 року платники Черкаської області заявили до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 316,5 млн грн. Це на 6,7 млн грн більше, порівняно з показником відповідного періоду минулого року.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?

За інформацією Громадської організації “Доступно UA” більшість пошуківців з інвалідністю навіть не розглядають оголошення, якщо там не вказано, що роботодавець готовий взяти такого фахівця на роботу.

Cемінар – практикум «Роль клубних закладів у формуванні культурного простору громад області»

20 квітня 2024 року працівники закладів культури Набутівської ТГ взяли участь в обласному семінарі – практикумі «Роль клубних закладів у формуванні культурного простору громад області», який був проведений на базі Хлистунівського центру культури і дозвілля для директорів, керівників художніх, методистів та організаторів культурно- дозвіллєвої діяльності.

Підприємець припиняє свою діяльність. Механізм і терміни подання останньої податкової декларації

У який термін подається остання податкова декларація платника ЄП четвертої групи ФОП – платником ЄП (четвертої групи) щодо якої до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності та яким чином заповнюється «Розрахункова частина декларації для ФОП» такої декларації?

Правильність декларування облігації внутрішньої державної позики України та операцій з ними

Багато декларантів придбали або мають намір придбати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), у тому числі й військові. Вони є цінними паперами, а отже інформацію про них необхідно зазначати в декларації. Крім того, відображенню підлягають певні операції з ОВДП та їх результати.