Більше 6 000 українців цього року отримали ваучер на навчання від служби зайнятості

Державна служба зайнятості надає унікальну пропозицію для ініціативних людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку -  безоплатно отримати ваучер на навчання.

До уваги платників плати за землю!

Відповідно до статті 269 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)  платниками плати за землю є  власники земельних ділянок, земельних часток (паїв),  землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування та платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди.

Як дізнатися про свій податковий борг?

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що інформацію про стан розрахунків з бюджетом платник податків має можливість переглянути в сервісі ДПС України «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за електронним посиланням «http://cabinet.tax.gov.ua»  або на вебпорталі ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП (кваліфікований електронний підпис).

зустріч з психологом Оксаною ЛЕЩЕНКО

9 квітня 2024 року відбулася зустріч з психологом Оксаною ЛЕЩЕНКО з членами сімей захисників України Набутівської сільської ради. Це була перша зустріч психолога з родинами військовослужбовців. На зустрічі були присутні представники ТОВ «БФВ «Урожай»:

Право на житлову пільгу мають пенсіонери, які працювали за певними професіями в сільській місцевості

Скористатись пільгою в розмірі 100 % знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм можуть пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на пенсію.

Щодо оподаткування / звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та медичних виробів

Операції з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України лікарських засобів підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою податку у розмірі 7 відсотків за умови, що такі лікарські засоби: