Вже 7 років в Авторській О.А. Захаренка середній загальноосвітній школі с. Сахнівка діє осучаснений, згідно норм, плавальний басейн.

Його довжина складає 25 м., ширина – 8 м., глибина від 1.6 м. до 1.8 м. Приміщення басейну має дві роздягальні та по дві душових кімнати, дві туалетні кімнати, зал басейну з чотирма доріжками, приміщення для персоналу басейну, кабінет медичної сестри. У басейні працює інструктор з плавання, медична сестра, прибиральниця, робітник з обслуговування.  Басейн обладнано усім необхідним інвентарем, ігровим та дидактичним матеріалом. При заняттях плаванням досвідчений інструктор Бублій М.І. допомогає підібрати комплекс вправ, навчає дітей триматись на воді. Також, діє програма навчання плаванню учнів закладів загальної середньої освіти. В світі спорту прийнято вважати, що плавання – це один з найбільш доступних і корисних видів спорту, але протягом тривалого часу учні закладів загальної середньої освіти Набутівської ОТГ не мали такої доступності через відсутність зручного транспортного сполучення та шкільного автобуса. На початку 2018 року Набутівська сільська рада отримала у власність довгоочікуваний шкільний автобус, який вирішив цю проблему і всі діти без виключення отримали змогу відвідувати басейн за графіком, не відриваючись від освітнього процесу. Вже 8 лютого 2018 року перша група дітей була залучена до занять плаванням.
Плавання - це спосіб зміцнити здоров’я, захоплююче хобі і корисний для життя навик. Відвідування басейну впливає не тільки на фізичні, але і на розумові дані учнів, стимулюючи їх нервово-психічний (психомоторний) розвиток. Розуміючи це, відділом освіти, культури, молоді та спорту було організоване відвідування басейну всіма бажаючими учнями закладів загальної середньої освіти, що перебувають в їхньому безпосередньому керівництві. Тепер діти отримують величезне задоволення від купання не тільки влітку, на морі або на річці, а й узимку - в басейні. Відтепер серед учнів проводяться змагання з плавання, водного поло та інших спортивних ігор на воді. За цей короткий час басейн відвідали понад 200 учнів Набутівської ОТГ. Висловлюємо надію, що кількість таких учнів буде збільшуватись щомісяця, а функціонування даного басейну буде приносити задоволення та користь не одному поколінню дітей.