Теплого недільного ранку 17 червня село Сахнівка вперше приймало спортивне змагання “Найспортивніше село Набутівської ОТГ 2018 року” за підтримки виконавчого комітету.

У данному заході приймало участь більше 100 спортсменів з 6 населених пунктів громади. В урочистій частині спортивного свята, присвяченого Олімпійському дню, їх привітали Набутівський сільський голова Олег Петрович Малюга та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Юлія Олегівна Михайлюк. Олег Петрович у вітальному слові відзначив велику роль виконавчого комітету сільської ради, а також відділу освіти, культури, молоді та спорту в організації та підготовці такого великого дійства, а Юлія Олегівна висловила думку, що проведення подібних змагань необхідно підтримувати та заохочувати. Варто зазначити, що змагання відбувались на місцевому стадіоні та в спортзалі Авторської О.А. Захаренка середній загальноосвітній школі с. Сахнівка.

Захід “Найспортивніше село Набутівської ОТГ 2018 року” включало у себе змагання з  міні-футболу, гирьового спорту, армреслінгу, настільного тенісу, шашок, перетягування канату та дартсу (серед сільських старост, що очолювали делегації).

Змагання розпочались одночасно трьома видами спорту. Велику кількість глядачів традиційно зібрав міні-футбол, де перший матч грали господарі поля і, заручившись підтримкою своїх вболівальників, здобули вольову перемогу в заключній хвилині гри. Не менш цікавими і захоплюючими були й інші матчі, за результатами яких перше місце здобула команда села Набутів, друге – Сахнівки, третє місце дісталося команді села Нетеребки, після якої розташувалась Драбівка. Паралельно із футболом тривала боротьба у настільному тенісі серед чоловіків та жінок. Чоловіки змогли лише в останній грі виявити переможця. Ним став Олександр Шпак із села Драбівки. Друге місце з мінімальним розривом отримав представник господарів Микола Ященко, після якого розташувався Василь Цибульський, гравець села Набутів. Четверте, п’яте та шосте місця відповідно зайняли представники Деренковця, Нетеребки та Бровах. Серед жінок першою стала Ольга Давидчук, що представляла Нетеребку, після неї розташувалась Аліна Задорожня з Набутова, третє місце завоювала Анна Савченко із комади села Драбівка. Четверту сходинку посіла представниця команди Сахнівка. Шашки стали третім змаганням, що відкривало спортивне свято. За результатами ігор переможці розташувались в такому порядку: перше місце отримав В’ячеслав  Бенько, що грав за Набутів; друге місце завойовано Іваном Коваленком із Сахнівки; на третьму місці опинилася Аліна Михайлюк, що була в складі Нетеребської команди; Четверте місце отримав учасник із села Бровахи, п'яте – із Деренковця.

Наступним видом, в якому демонстрували силу духу та витримку був гирьовий спорт. Учасники змагались в трьох вагових категоріях : до 75 кг., до 90 кг. Та понад 90 кг. В найлегшій категорії перше місце виборов В’ячеслав Кріт (Драбівка), другу сходинку посів Петро Праведний (Нетеребка). На третьому місці опинився Роман Сіренко (Набутів). У ваговій категорії до 90 кг. найбільшу кількість підйомів здійснив Віталій Сінько (с.Драбівка), після якого розташувався Віталій Мошенець(с.Набутів). Третє місце залишилось за Сергієм Савченком із села Нетеребка. У найважчій категорії в черговий раз переміг Віталій Задніпряний, учасник з Набутова. Срібло отримав В’ячеслав Кріт (Драбівка). На третьому місці опинився Едуард Бутко з Нетеребки.

Найбільшу кількість глядачів, як правило, звично бачити на футбольних матчах, але в даних змаганнях не меншу глядацьку аудиторію зібрали силачі з армреслінгу, де іноді було важко визначити переможця. Армреслінг проходив теж в трьох вагових категоріях : до 70 кг., до 90 кг. та понад 90 кг. В останній категорії спільним суддівським рішенням були визначені одночасно три переможця : Максим Подтяроба (Драбівка), Віталій Задніпряний (Набутів) та Богдан Ткаченко ( Сахнівка). В категорії до 90 кг. перше місце у Максима Подтяроби з Драбівки, друге – у Богдана Ткаченка із Сахнівки і третю сходинку посів Сергій Пузько, що виступав за Деренковець. В найлегшій категорії місця розподілились наступним чином : перше – Сергій Доянський (Деренковець), друге – Роман Подтяроба (Драбівка), третє – Іван Коваленко (Сахнівка).

Заключним і захоплюючим змаганням, що без перебільшення стало окрасою свята стало перетягування канату, де молодість взяла гору над досвідом. Перемогу здобула молода команда із села Нетеребка потіснивши досвідчених спортсменів із села Набутів, третіми виявилися сахнівчани.

Старости сіл теж показали свої спортивні амбіції, змагаючись у влучності в дартсі. Першим виявився єдиний чоловік, староста села Бровахи Назаренко Олександр Іванович, який лише на кілька балів випередив старосту села Деренковець Плохуту Ірину Вікторівну, бронзу отримала Горобець Ольга Іванівна з Драбівки.

За підсумками змагального дня кожен переможець у своєму виді спорту отримав медаль відповідного ґатунку, а команди з міні-футболу та перетягування канату – кубки. За загальнокомандні місця виконавчий комітет нагородив збірні сіл грошовими сертифікатами для купівлі спортивних товарів та інвентарю. Так, учасники з села Сахнівка, що завоювали третє місце отримали 1000 грн., за друге місце команда із села Драбівка отримала 3000 грн., а головний переможець – команда із с. Набутів сертифікат на суму 5000 грн. та кубок переможця “Найспортивніше село Набутівської ОТГ 2018 року”.

Подібні заходи з підтримки молоді в Набутівській ОТГ будуть пріоритетним напрямком роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту в майбутньому!!!