Фото без описуФото без описуФото без описуБез сумніву, погода в нинішньому липні дуже нестабільна. Вітер наганяє хмари, йде дощ, потім світить яскраве  сонечко. Не встигнеш порадіти, з неба знову ллє... Але ніяка негода не завадила в передостанню суботу місяця зібратися жителям  вулиці Вишневої на свято власної  вулиці.

Кожна країна славиться своєю історією, кожне село живе своїми вулицями, а кожна вулиця пишається своїми жителями. Приблизно так відкрила святкування вулиці  Вишневої в селі Нетеребка  організатор  цього свята, депутат сільської ради від цієї вулиці Марія Василівна Прутас.

- На нашій вулиці проживають люди різних професій, - сказала вона, - вчителі, колишні працівники заводів, колгоспу, трактористи, листоноші, кухарі, всіх і не перерахуєш. Сьогодні більшість з них - пенсіонери. Мало хто пам'ятає, що в жовтні 1918 року всім вулицям давали назви, які визначали їх місце розташування в селі або ремесло.
Частина вулиці  Вишневої  тоді була “Козинівкою”, так як населення тримало багато кіз, а друга  частина вулиці називалася “Біля кладовища”, так як розташовувалася на краю села біля кладовища. У 50-х роках вулицю перейменували в Червоноармійську, а в 2016 році в  вулицю Вишневу.

Привітала всіх зі святом і побажала удачі і довголіття староста села Наталія Василівна Сухопара.

Напевно, мало хто з жителів  знає, що довжина вулиці 1200 м, по обидва боки її розташовано 56 дворів, в яких проживає 142 жителі, в числі яких 45 пенсіонерів. Так що абсолютно пенсійною  вулицю назвати ніяк не можна.

В ході програми згадали про: найстарішу мешканку Баб'як Євгенію  Омелянівну, якій 91 рік і про наймолодшою ??Поліну Кришун.

Про сім'ю Ковтун Олександра і Любові, які прожили разом у парі  50 років. Скоро стукне в двері золотий ювілей  і до сім'ї Леоніда та Галини Гурель.

На вулиці Вишневій  живуть матері, які народили та виховали 5 і більше дітей та мають статус Матері Героїні: Кришун Валентина, Гоменко Тетяна, Іващенкова Любов.

Горем і болем увійшло в наше життя АТО. У цій війні брали участь  жителі вулиці Едуард Іващенков   та  Володимир Коваленко. Спеціально для них Народний фольклорний колектив «Червона калина» виконав зворушливу пісню “Буркуни” про любов до свого краю.

Десять років тому в Нетеребці на вулицю Вишневу з Полтави переїхала сім'я Людмили та Сергія Шепелів з двома синами. Організували будинок сімейного типу. У сім'ю взяли ще 5 прийомних дітей. Зараз це велика і дружна сім'я.

На цій вулиці проживає поет гуморист Микола Несен. Він особисто не зміг бути присутнім на святі вулиці, був на весіллі у внучки, але гумореску для цього випадку передав.

Саме свято представляло собою дійство, оспіване в фільмах 60-х. Це справжня ностальгія за минулим, яка на щастя реально є і в наш час. Майже всі жителі вулиці прийшли на свято. В одному з великих дворів були виставлені столи, які накривали теж спільно. Люди сиділи, слухали виступаючих, підспівували пісні, говорили між собою. А коли пішов дощ, накрилися плівкою і продовжили веселощі.

Мені здається, багато хто може позаздрити такій дружбі і злагодженості жителів звичайної невеликої української вулиці Вишневої.

Організатори свята вдячні Савченко Михайлу Миколайовичу і Задорожному Олександру Миколайовичу за фінансову підтримку, і численним активістам вулиці за участь в вирішенні організаційних питань.

Процвітай, рідна вулиця,  потіш своїх жителів новими дорогами, благоустроєм та соціальними можливостями.

 

Тамара Артамонова.