23 квітня Деренковецький НВК, переможець минулого року, гостинно приймав представників шкіл на територіальному етапі юнацько-спортивної гри «Джура», а це 4 рої закладів загальної середньої освіти Набутівської сільської ради: рій «Старшокласники» Нетеребський НВК (вчитель Задорожний В.В), рій «Характерники « Деренковецький НВК (вчитель Дьолог Р. П..), рій «Слава і воля» Драбівського НВК (вчитель Мошенець В.О.), рій «Булава» Авторської О.А. Захаренка середньої загальноосвітньої школи с. Сахнівка (вчитель Ященко М. І.).32 учні із чотирьох загальноосвітніх закладів ОТГ продемонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду.

     Сокіл («Джура»)- дитячо-юнацька гра, що на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів українського козацтва. Джурами у козацькі часи називали юнаків, які готували себе до захисту рідної землі та українського народу. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби і пройшов фізичні та моральні випробування.

     Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

       Беручи участь у змаганнях, кожна команда намагалася показати свої вміння, силу, витривалість, обізнаність, спритність.

       Завдяки згуртованості, наполегливій праці колектив Деренковецького НВК створив належні умови для проведення гри. Кожна з команд проявила себе на певному етапі гри, тримала у напрузі глядачів і учасників.

        Програма гри передбачала  такі види змагань: конкурс строю  та пісні «Впоряд», «Стрільба з пневматичної зброї», спортивна «Смуга перешкод», надання першої долікарської допомоги «Рятівник», інтелектуальна гра- вікторина «Відун», козацька забава «Перетягування линви». Всі учасники гри продемонстрували вправну підготовку, злагоджені командні дії, індивідуальні вміння. Сахнівчани показали себе вправними стрільцями, нетеребчани взяли верх у перетягуванні линви, а деренківчани й драбівчани почергово лідирували то в одному, то в другому етапі змагань.

        Врешті за сумою балів судді визначили найсильніших. У загальнокомандному підсумку 4 місце посів рій «Булава» » Авторської О.А. Захаренка середньої загальноосвітньої школи с. Сахнівка, третє місце завоював рій «Старшокласники» Нетеребський НВК, друге місце- рій «Характерники» Деренковецький НВК. Переможцем  І (територіального) етапу Всеукраїнського дитячо- юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») став рій «Слава і воля» Драбівського НВК, виборовши перше загальнокомандне місце

 Під час проведення завершального етапу урочистої лінійки рої отримали грамоти за перемогу у змаганнях. Кубок переможцям та подарунки, придбані за підтримки виконавчого комітету Набутівської сільської ради, командам вручали начальник відділу освіти Михайлюк Ю.О. та головний суддя змагань Поляков О.В. За І та ІІ місце  рої отримали пневматичні гвинтівки, за ІІІ та ІV команди були нагороджені м’ячами, тенісними ракетками, наборами тенісних м’ячів.

        Наостанок всі смакували козацькою кашею, варениками і компотом. А щебетання птахів  і гудіння бджіл  у шкільному саду перепліталося з гомоном дітей, які були окрилені святом, перемогою, і просто можливістю поспілкуватися у дружньому колі.

       Хочеться висловити щирі слова вдячності за значну матеріальну підтримку в організації свята нашим спонсорам: директору СТОВ «Деренковець» Пустовіту М.Л.,  депутатам сільської ради  Кроту М. А., Вовчанівському В.В.,  підприємцям Рябчик Л.М. та Самойленку П.В.      

        Теплі і щирі слова вдячності хочеться висловити учасникам АТО за їхню професійність в оцінюванні конкурсної програми, небайдужість до підростаючого покоління. Радує, що колектив  Деренковецького НВК як завжди гостинно і щиро приймав усіх, хто  розділив з нами радість зустрічі.

Педагог- організатор Курінна Л.М.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису