Для дітей канікули – це період зміцнення здоров’я, нових знайомств та пригод. А ще – яскравих вражень, творчості, пізнання світу…

      Відповідно до Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” та Програми  оздоровлення та відпочинку дітей в Набутівській ОТГ, затвердженої рішенням сесії Набутівської сільської ради №14-28/VІІ від 22.12.2017 року влітку 2019 року з 28.05.2019 року по 14.06.2019 року було організовано роботу 4 пришкільних таборів, в яких відпочило 117 учнів 1-6 класів :

- у Деренковецькому НВК було охоплено відпочинком 27 учнів в таборі «Веселка»;

-  у Драбівському НВК відпочило в таборі «Мрія» 24 учні;

- в  Нетеребському НВК у таборі «Сонечко» відпочило 35 учнів;

- в Авторській О.А.Захаренка середній загальноосвітній школі с.Сахнівка відпочинком в таборі «Веселка» було охоплено 31 учень. На організацію роботи пришкільних таборів виконавчим комітетом Набутівської сільської ради виділено 80 000 грн.

Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля для малечі з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями. Їх відпочинок забезпечували начальники таборів:

 Модліна Т.А. (Нетеребський НВК),

Несен Н.Д.(Авторська О.А.Захаренка загальноосвітня школа с.Сахнівка),    

Петриченко К.Ю. (Драбівський НВК),

Яценко О.В.(Деренковецький НВК), та їх заступники, вчителі, працівники кухні, технічні працівники.

 Вся робота таборів була чітко спланована, велась відповідна документація. Начальники таборів доклали максимум зусиль для того, щоб організувати  роботу таборів цікаво.

Особлива увага при організації виховної роботи приділялася формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою проводилися спортивні естафети, змагання з легкої атлетики, шашок, тенісу, волейболу, «веселі старти», гра-випробування «Веселкова зірниця», спортивні джунглі тощо. А з яким задоволенням діти відвідували басейн в с.Сахнівка!

 З метою формування здорового способу життя засобами туристсько-краєзнавчої роботи, розширення кругозору дітей, виховання моральних якостей, проведено Дні туризму.  Діти мали змогу безкоштовно, за рахунок коштів громади, подорожувати до м.Черкаси, м.Корсунь-Шевченківського, м.Канів, с.Межирич.

  Значну увагу при організації виховної роботи в пришкільному таборі приділено організації та розвитку учнівського самоврядування; передбачено заходи на виявлення, навчання та підтримку юних лідерів: обрано органи учнівського самоврядування, проведено розподіл обов’язків, призначено редколегію, загонових та їх помічників, затійників, фізоргів, художників тощо.

 Діти з радістю щодня бігли до табору, де їх чекали цікаві ігри, конкурси, справи, свята, вікторини. А їх було багато: це і день Іменинника, день туризму, малі олімпійські ігри,  конкурс малюнків на асфальті, день квітів, день української казки, день дизайну, день Тарзана, день кіно, день гумору, день любителів природи та ін..

 Усі вихователі вміло організовували роботу табірних загонів. Під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини. Професіонали-вчителі талановито зацікавлювали та розвивали творчі здібності учнів, а це головне завдання роботи таборів. Завдяки таким вмінням у таборах були створені відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вчителями.

 Велика увага під час роботи таборів приділялася безпеці життєдіяльності дітей. Начальники таборів перед проведенням заходів, екскурсій, змагань, тощо проводили інструктажі з безпеки життєдіяльності, по санітарії та гігієні, запобігання негативним звичкам, правопорушенням.

Тетяна Анатоліївна, Наталія Дмитрівна, Олена Вікторівна, Катерина Юріївна вміло організували роботу таборів про що свідчать відгуки дітей та батьків, а ще про результативність табірної зміни  можуть розповісти фотозвіти  роботи таборів.

   В останній табірний день, діти щиро дякували своїм наставникам за цікаво проведений час, а серед побажань найголовнішим було – продовжити роботу на все літо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

О.Шевченко, спеціаліст відділу освіти