Фото без опису

Запрошуємо членів координаційної ради, представників органу місцевого самоврядування, депутатського корпусу, громадських активістів та всіх небайдужих жителів громади долучитись до обговорення загальних принципів та критеріїв громадського бюджету в Набутівській ОТГ та розробки Положення до нього.

Зустріч відбудеться  2 жовтня 2019 року у Набутівській ОТГ за адресою: с.Нетеребка, вул.Центральна, 168, Будинок культури

 

          Мета зустрічі – обговорити принципи, критерії та строки реалізації громадського бюджету в Набутівській ОТГ. Затвердити остаточний склад координаційної ради, визначити відповідальних осіб, розробити Положення та план впровадження громадського бюджету в Набутівській ОТГ.

 

         Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі об’єднаної територіальної громади мають можливість  брати участь у прийнятті  рішень на місцевому рівні щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

Процес громадського бюджету активізує громаду, формує довіру  громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів ОТГ. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє громадянам безпосередньо впливати на бюджетну політику громади.

 

Дата проведення: 2 жовтня 2019 року

Місце проведення:. с. Нетеребка,  Набутівської ОТГ.

Початок заходу о 09:00, реєстрація з 8.30

 

Участь у семінарі безкоштовна. Навчальні матеріали та кавову перерву забезпечують організатори.

 

За додатковою інформацією Ви можете звернутись :

Тел. 0975742758

Семінар відбудеться в рамках проекту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей», який ГО «Асоціація демократичного розвитку», реалізує за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.