В селі Нетеребка, Набутівської ОТГ відбулась консультаційна зустріч з розробки нормативно-правових документів необхідних для запровадження  Громадського бюджету.

Представники Набутівської об’єднаної територіальної громади обговорили загальні принципи та особливості запровадження громадського бюджету в своїй  громаді.  Запланували на наступний рік попередні дати для подачі проекті, голосування за них та визначили суму, яка буде виділена з бюджету громади на реалізацію цієї ініціативи.

Група активних та небайдужих мешканців громади, під керівництвом працівників сільської ради, активно попрацювала над розробкою Положення про Громадський бюджет в Набутівській об’єднаній територіальній громаді. Також був сформований документ, що регламентуватиме діяльність Координаційної ради з питань громадського бюджету. Присутні на заході громадяни  також долучились до розробки інших документів, які  необхідні для успішного запровадження механізму громадського бюджетування в громаді.

Підтримку при  розробці нормативних документів надала експертка  з громадського бюджету Людмила Проценко, в рамках проекту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей», який ГО «Асоціація демократичного розвитку», реалізує за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.