5 лютого 2020 року в Авторській О.А.Захаренка середній загальноосвітній школі с.Сахнівка відбулося засідання науково-круглого столу «Захаренківські зустрічі», присвячені 83- річниці з Дня народження видатного педагога, академіка Національної академії педагогічних наук України Олександра Антоновича Захаренка.

      В рамках заходу відбулася зустріч з науковцями Черкаського національного університету імені Б.Хмельницького та практиками (учнями та освітянами) закладів загальної середньої освіти Набутівської ОТГ.

    З вітальним словом виступили голова Набутівської ОТГ Олег Малюга та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Юлія Михайлюк.

   Десятов Тимофій Михайлович, директор Навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ, доктор педагогічних наук, професор висвітлив роботу інституту по вивченню феномену О.А.Захаренка в сучасному контексті.

   Захаренко Сергій Олександрович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології ЧНУ обговорив з присутніми роль керівника школи в організації педагогічного колективу.

  Досвідом роботи шкіл по впровадженню спадщини О.А.Захаренка поділилися Галина Олексіївна Вовчанівська, учениця й послідовниця ідей О.А.Захаренка, заслужений вчитель України, директор Драбівського НВК Віталій Мошенець, директор Нетеребського НВК Тетяна Сірош, заступник директора з НВР Авторської О.А.Захаренка ЗОШ Тамара Бабенко, учениця 8 касу Пилипець Світлана.

   Після заходу всі присутні відвідали могилу видатного педагога та поклали квіти.

  Усе в Олександра Антоновича – від народу, від його мудрості і доброти. І найпочесніше його звання – Народний Учитель. Його віра у найпростішу і найменшу людину-дитину – додає нам надії, що майбутнє України буде щасливим. Усім, кому болить доля національної освіти і зокрема доля сільської школи, хай дієво служить теоретична і практична спадщина Олександра Захаренка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису