«Агрохолдинг МХП та Благодійний фонд «МХП – Громаді» підтримали  ініціативу Набутівської територіальної громади щодо створення громадського формування для охорони громадського порядку «Набутівська Варта» була створена згідно чинного законодавства. Завдання «Набутівської Варти» такі: спільно з Нацполіцією патрулювати населені пункти громади, допомагати правоохоронцям припиняти адміністративні і кримінальні правопорушення, організовувати безперебійну роботу гарячої лінії. В патрулюванні приймають участь активні, небайдужі жителі – члени ГФ.

    В Набутівську ТГ входять 13 сіл. Зараз громаді потрібно додатково охороняти порядок, адже тут немає власного поліціянта, а для патрулювання території площею 220 км² у поліції не вистачає людей.

Варта працює близько місяця, і вже показали свої результати.

Це затримка осіб ромської національності (с.Деренковець, с.Сахнівка), які займаються крадіжками та шахрайством; проведення профілактичних бесід з особами схильними до зловживання алкогольними напоями; перевірка документів підозрілих осіб; чергування в місцях масового відпочинку молоді.

 Тож «Набутівська Варта» допоможе зберегти безпеку кожного мешканця громади.

Телефон для зв’язку +380675112845

Фото без опису