Сади Перемоги - всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Війна на території Україні унеможливлює використання всіх сільськогосподарських земель, що згодом може призвести до продовольчої кризи. У Міністерстві аграрної політики та Міністерстві розвитку громад закликають українців якомога ефективніше використовувати земельні ділянки. 

Щоб активізувати цей процес, відомства хочуть реалізувати всеукраїнську ініціативу  "Сади Перемоги". Її мета – ефективно використати кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай, що допоможе знизити ризик гострої продовольчої кризи.

"Мільйони українців мають дачі та городи, ба більше – балкони й прибудинкові ділянки, які сьогодні можуть стати зброєю проти окупанта. Тож кожен з нас має посадити свій Сад Перемоги!" – закликають на сайті Ініціативи.

Запрошуємо приєднатися до ініціативи всіх жителів Набутівської громади а також внутрішньо переміщених громадян, які проживають на території нашої громади.

 

"Сади Перемоги" – не нова ідея. Такі овочеві, фруктові та трав’яні сади, були висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.

Більше інформації про ініціативу можна дізнатися на сайті та у соцмережах. 

 Victory_Gardens_для тергромад.pdf
 Сади Перемоги.pdf
 Памятка сільгоспвиробникам.pdf