Корсунь-Шевченківський відділ УДМС у Черкаській області

відповідає на актуальні запитання:

 

«НЕ ВСТИГЛИ ВЧАСНО ЗАБРАТИ ЗАМОВЛЕНІ ПАСПОРТНІ ДОКУМЕНТИ?»

Скільки оформлена  ID-картка громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається в підрозділах ДМС?

 

  • Готові ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у ДМС протягом 2-x років.

  • Також Ви можете написати заяву і продовжити термін зберігання Вашого паспортного документа до 3-х років.

 

Проте, звертаємо увагу, що до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ДМС необмежений термін.

 

Який термін зберігання документів у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у центрах "Паспортний сервіс" Державного підприємства «Документ»?

 

  • Паспорт громадянина України для виїзду за кордон - 1 місяць.

  • ID-картка - 3 місяці.

  • Після закінчення зазначених термінів оформлені документи передаються до терпідрозділів та відділень ДМС для подальшого зберігання.


          Такі ж терміни зберігання документів діють і в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи.

Проте, звертаємо Вашу увагу: термін зберігання готових ID-карток та паспортів для виїзду за кордон (при одночасному оформленні) у центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи становить 3 місяці з моменту їх надходження.

Після закінчення цього терміну паспортні документи разом із заявою-анкетою та долученими до неї документами повертаються для зберігання до відповідного територіального підрозділу ДМС на території України.