З січня 2022 року у Набутівській територіальній громаді створено та функціонує комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг Набутівської сільської ради Черкаського району Черкаської області». Відповідно до визначених завдань Центр надає такі соціальні послуги: догляд вдома, соціальна адаптація; консультування; соціальний супровід сімей, які потрапили в складні життєві обставини; соціальне супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу; представництво інтересів; соціальна профілактика; інформування; інші соціальні послуги.

На даний час у Центрі функціонує два відділення: відділення соціальних послуг за місцем проживання (догляд вдома) та відділення соціальної роботи.

У відділенні соціальних послуг за місцем проживання на обслуговуванні перебуває 88 одиноких осіб похилого віку та осіб, які не взмозі обслуговувати себе самостійно через стан здоров’я (особи з інвалідністю).

Дану категорію людей обслуговують 12 соціальних робітників, які закріплені по кожному старостинському окрузі (забезпечують людей ліками, продуктами харчування, пральними/миючими засобами, допомагають у сільськогосподарських роботах, по домашньому господарству, оплачують комунальні послуги та виконують інші разові доручення).

У відділенні соціальної роботи працює фахівець із соціальної роботи, який безпосередньо проводить роботу із сім’ями та дітьми, які потрапили в складні життєві обставини (проводяться бесіди щодо профілактики домашнього насильства над дітьми, тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, раціонального використання та розподілу сімейного бюджету, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання, відповідального виконання батьківських обов’язків та інше).

Фото без описуСоціальний робітник с. Сахнівка Коваленко Тетяна Володимирівна

Фото без описуСоціальний робітник с. Деренковець Сіренко Тетяна Василівна

Фото без описуСоціальний робітник с. Бровахи Чередніченко Ніна Василівна

Фото без описуСоціальний робітник с. Корнилівка Шеремет Раїса Петрівна

Не залишаємо поза увагою наших одиноких людей похилого віку, які проживають за межами громади.

Сільський голова Ірина Величко та секретар ради Галина Сичкова відвідали та завезли гостинці жителям Набутівської громади, які проживають у Мліївському територіальному центрі (надання соціальних послуг) на постійній основі.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису