Вже рік наші односельчаночки щоденно плетуть маскувальні сітки в Деренковецькій гімназії. Невтомні бджілки-трудівниці напередодні Дня Прапора та Дня Незалежності, сплели ювілейну п’ятдесяту сітку. 

До роботи інколи долучаються і працівники школи, і жителі села, і внутрішньо переміщені особи. Але є отой кістяк, об'єднаний молитвою за наших захисників, любов’ю до рідної землі та незламною вірою в нашу Перемогу, на якому все й тримається. Невтомні активістки навіть придбали собі патріотичні футболки з символічною атрибутикою.

Започаткувала цю справу Костиренко Людмила Миколаївна. Вона, як мама військового, зрозуміла, що потрібно об'єднуватися і разом мережити Перемогу. Дякуючи наставницям, Олі Криволап та Ірині Бояртновій, закипіла робота.

Однією з перших, хто доєднався, була Дика Любов Василівна. Як на роботу, щодня поспішає до улюбленого колективу. З посмішкою говорить, що у неї тут постійне робоче місце.

Свій біль і смуток, свою надію і віру вплітає в Оберіг захисту синам України Малюк Лідія Миколаївна – мама загиблого воїна-захисника Малюка Олександра Анатолійовича.

Катеруша Катерина Петрівна наша поетеса. Своїми ліричними рядками вона торкається таємничих струн душі, надихає, зачаровує. Дуже любить рідний край, тому її вірші про село, про війну, про мирне майбутнє, про маму, яка чекає з війни сина.

Доянська Людмила Миколаївна наша незамінна закрійниця. У неї чарівні ножиці, якими вона безперебійно забезпечує дівчат робочим матеріалом.

Гаркуша Надія Володимирівна наш позитивчик. У неї завжди напоготові гарні новини, українська пісня, підбадьорююче слово. Її дружня підтримка додає сили.

Сутика Алла Василівна постійно хвилюється і молиться за свого племінника, який з перших днів війни захищає наш спокій на передовій. Вона знає і розуміє про необхідність і важливість безпеки, яку надають маскувальні сітки.

Міняються розміри сіток: від 4 на 5 до 8 на 18, змінюється кольорова гама лісостепу, дубового лісу, поля. Незмінні тільки материнська турбота, любов і віра в своїх дітей. Вони в душі і серці кожної з них. Саме це не дає права здатися, зневіритися, опустити руки!

Передавалися і передаються сітки кожному, хто того потребує. Наші військові вдячні за підтримку. Невтомні в’язальниці неодноразово були нагороджені Подяками. Та найбільш очікувана нагорода наша Перемога! Саме завдяки таким, як вони воїнам тилу, наш народ не зламати, не поставити на коліна! Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без опису