Початок лютого особливий для освітян нашого краю. Щороку  в цей час ми згадуємо відомого на всю Україну вчителя, директора,  акдеміка Академії педагогічних наук Олександра Антоновича Захаренка.

П’ятниця 02.02. 2018 року не стала винятком. У всіх закладах загальної середньої освіти Набутівської ОТГ пройшли лінійки пам’яті на честь видатного земляка, людини, яка всю свою професійну діяльність присвятила служінню дітям. Майже 40 років свого життя О.А.Захаренко присвятив Сахнівській школі, названій тепер його ім’ям. Колись виплеканий у його мріях, збудований сахнівською громадою унікальний навчально-виховний комплекс радо приймає гостей, усіх, хто цікавиться педагогічним досвідом великого вчителя. Частих гостей з усіх куточків України, з-за кордону гостинно вітають директор Авторської О.А.Захаренка середньої загальноосвітньої школи с. Сахнівка Рибалка І.Л. та заступник з навчально-виховної роботи Бабенко Т.В.

   За сприяння відділу освіти, культури, молоді та спорту Набутівської сільської ради  2 лютого була організована зустріч молодих вчителів закладів загальної середньої освіти нашої ОТГ  у стінах Авторської О.А.Захаренка середньої загальноосвітньої школи с. Сахнівка. Педагоги   Баланіна А.В. (Деренковецький НВК), Ластович Н.М. (Драбівський НВК), Банах І.М., Макаренко В.В. (Нетеребський НВК), новопризначені директори Гладкий О.П. (Деренковецький НВК) та Мошенець О.В. (Драбівський НВК). Вони мали можливість бути присутніми на традиційній лінійці, присвяченій пам’яті О.А.Захаренка, відвідали музей села Сахнівка, музей пам’яті О.А.Захаренка. Цікаво було молодим педагогам відвідати шкільний басейн, адже вже з наступного тижня він щодня прийматиме учнів усіх закладів загальної середньої освіти Набутівської ОТГ, що дасть змогу сприяти оздоровленню учнівської молоді. Змістовним було засідання «круглого столу» за участю начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Набутівської сільської ради Михайлюк Ю.О. та спеціаліста відділу з питань освіти Шевченко О.О., де молоді педагоги вивчали шляхи впровадження у практичну діяльність педагогічних ідей великого педагога. На засіданні вчителі переглядали фільм «Педагогічна симфонія» про професійну діяльність О.А.Захаренка, слухали виступи голови учнівського самоврядування Авторської О.А.Захаренка с.Сахнівка  Крикун А., та заступника директора з навчально-виховної роботи Бабенко Т.В. Молоді педагоги ділилися досвідом впровадення педагогічних ідей О.А.Захаренка у своїх закладах загальної середньої освіти. Підсумок зустрічі підвела начальник відділу освіти Михайлюк Ю.О., яка порадила  молодим педагогам вивчати педагогічну спадщину О.А.Захаренка, керуватись його порадами, втілювати в життя його ідеї, принципи, любити учнів так, як це робив наш видатний земляк, «поспішати робити добро».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису