Кожен із нас повинен робити добро, але не всі розуміють значення цього слова. Антон Павлович Чехов писав: «Треба, щоб за дверима кожної задоволеної, щасливої людини стояв хто-небудь з молотком і постійно нагадував би стуком, що є нещасні».  Милосердя - щиросердність, співчуття,готовність робити добро всякому, любов на ділі,  здатність  відгукнутися на чужий біль. Людям милосердним притаманне співчуття по відношенню до сироти, інваліда, тяжко хворої людини, людини похилого віку, людини, що потрапила в біду.

       4 грудня наш колектив «Дівочі гори» сільського будинку культури  відвідав стаціонарне відділення територіального центру в селі Набутів. Привітали людей зі святом -  Міжнародним днем людей з  інвалідністю.

Подарували їм чудові пісні, трішки гумору, хороших теплих слів. Відзначення цієї дати — це добра нагода звірити, що вже зроблено і що ще треба зробити для формування гідних умов  життя  людей, скривджених долею, аби ніхто не почувався забутим чи покинутим, наодинці зі своїми проблемами.

Користуючись нагодою хочу подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримки, й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

     Покидаючи це відділення весь колектив ансамблю «Дівочі гори» переповнювали  змішані почуття:  і поваги до цих людей, і тривоги, і радості, від того, що ти сьогодні подарував частинку своєї душі і свого серця цим людям, яким так необхідна людська увага і милосердя.  Як сказав один із підопічних стаціонарного відділення: «Ви принесли нам отой кусочок «домашнього», а нам більше нічого й не треба». Їх подяку  бачили у їхніх серцях, у їхніх очах, які, не соромлячись, плакали, у їхніх душах і у їхніх усмішках.

Якби кожен починав свій день із добра, то в країні жилося б набагато спокійніше і краще, ніж зараз. Хіба, коли ти зробиш щось добре, тобі не хочеться жити і радіти кожній хвилині? Звичайно, добрі справи завжди приносять користь, а в першу чергу, нам самим.

Тож робіть добро і кожен ваш день буде щасливим!

 

Директор Будинку культури Т.О.Петренко