11 жовтня 2018 року, напередодні Дня Українського козацтва,  відбувся міжшкільний  семінар для вчителів фізичного виховання  та основ здоров’я освітніх закладів Набутівької сільської ради з теми: «Використання   здоров’язбережувальних технологій та  утвердження національно-патріотичного виховання на уроках  фізкультурно-оздоровчого напрямку та в позаурочний час». Тема семінару актуальна, особливо у наш час, коли суспільство потребує компетентних, розумних, головне здорових молодих людей. Коли Україна зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, розуміємо, що пріоритетного значення набуває  патріотичне виховання учнівської молоді.

 Саме тому на початку семінару було обговорено питання проведення у 2018 -2019 н.р. міжшкільної військово-патріотичної гри «Джура» та використання різних форм роботи на уроках фізкультурно-оздоровчого напрямку  щодо виховання в учнів національно-патріотичних почуттів.

    А потім вчитель фізичного виховання Мошенець В.О. провів відкритий урок у 6 класі з теми: «Футбол». Савченко В.І., вчителька основ здоров’я, провела урок у 7 класі на тему: «Безпека пасажира легкового та вантажного автомобіля». Віталій Олександрович та Валентина Іванівна  майстерно висвітлили на своїх уроках тему семінару.

   Після уроків всі зібралася на подвір’ї школи, де відбулась внутрішкільна військово-патріотична гра «Джура». З яким задоволенням учні 5-11 класів готували  змагання «Впоряд», брали участь у конкурсі «Відун», «Перетягування  линви», «Рятівник», діти змагалися у стрільбі  з пневматичної гвинтівки по мішені    на дистанції 10 метрів. А на закінчення гри смакували козацькою кашею.

Свято продовжувалось більше години, а здалось, що пролетіло за кілька хвилин, адже не було жодного, хто б не розділяв атмосферу задоволення від гри. На цю годину дорослі й самі перетворились на дітей і з невимушеним ентузіазмом разом з дітьми змагалися у перетягуванні линви та стрільбі з пневматичної гвинтівки.

         Високий  рівень підготовки  та  проведення семінару  вчителями  Драбівського НВК    засвідчив серйозну кропітку  роботу  всього педагогічного колективу,  тісну  співпрацю школи, сільського будинку культури та  громадськості села щодо виховання юного громадянина-патріота.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису