14 грудня Деренковецький НВК щиро й радісно приймав гостей- учнів старших класів та вчителів Набутівської ОТГ із сіл Драбівки, Сахнівки, Нетеребки. Всього до школи завітало більше сотні гостей. На порозі усіх дружно зустрічали господарі Степан (Дьолог Р.П., вчитель фізичної культури)та Одарка (Курінна Л.М., педагог-організатор, вчитель зарубіжної літератури) зі своїми помічниками.

Актова зала була прикрашена в автентичному стилі. Тут були піч з кочергою і рогачами, мисник з посудом, святково накритий різноманітними українськими стравами стіл, лежанка з вишитими подушками, рушники на стінах, картини , прялка, кошики і все  це обрамлене підузорниками і домотканими доріжками. Ця обстановка допомогла перенестися всім присутнім у минуле століття, у той час, де дух добра, віри в краще майбутнє, гарний настрій стирав вікові межі й давав можливість усім людям без матеріальних благ, без надсучасних гаджетів почувати себе щасливими…

Господарі вечорниць доклали чимало зусиль, щоб кожен присутній у залі –господі відчував себе учасником величного дійства. Дівчата ворожили : і чоботи переставляли, і вишневі гілки намовляли, і дрова рахували з єдиною метою- дізнатися хоч щось про свого судженого, хоч одним оком заглянути в майбутнє.

А коли прийшли хлопці, то як із мішка посипалися жарти, пісні, танці, примовляння, конкурси, що чергувалися з художніми номерами гостей свята.

Не забули  щедрі господарі й про калиту. Але спочатку влаштували справжні перестриби на кочергах під традиційну українську заспівку «Ой на горі жито, сидить зайчик». Згодом ті, хто були стрибунами і не розсміялися з жартів «писарчуків» смакували святковою калитою. А хто невдало підстрибнув та ще й засміявся,залишився без пригощання і під дружній сміх був обписаний писарчуком.

Гості ж свята отримали від щедрих господарів традиційні гостинці вечорниць: булочки, пироги, яблука, калиту. Свято скінчилося спільним фото на пам`ять, посмішками, обіймами і здавалося, що ніхто нікуди не хотів іти. Але на всіх попереду чекала перша міжшкільна дискотека.

Я щиро вдячна і радо горджуся усім нашим шкільним колективом Деренковецького НВК, адже кожен вчитель, кожен працівник, кожен учень-старшокласник  не лишився осторонь підготовки свята. Одні облаштовували українську хату, інші випікали духмяні булочки (в той час, коли в селі  були перебої зі світлом),налаштовували лише два тижні тому подаровану апаратуру, вносили корективи до сценарію-одним словом всі з нетерпінням чекали гостей. Окремі слова вдячності викладачам Драбівської школи мистецтв за постійну підтримку і надані костюми. Але найбільше очікували зустрічі і в результаті отримали задоволення-діти. І це, як на мене,головне.

 Естафету гостинності ми передаємо Нетеребці. І вони вже в лютому місяці будуть вітати всі школи у себе на передачі «Хто зверху».У  березні відвідаємо Драбівку, у квітні-Сахнівку.З нетерпінням і великим задоволенням будемо зустрічатися в усіх школах громади, адже ми, дорослі, повинні створити всі умови, щоб діти були щасливими, і разом ми це зможемо.

Педагог-організатор Деренковецького НВК

 Курінна Л.М.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису