8 лютого – День визволення села Сахнівка від німецько-фашистських загарбників!

І хоч пройшло вже з того часу 75 років, але в пам’яті старшого покоління сахнівчан пропливають спогади про ті страшні дні.

Зійшлись на перехресті дві війни: друга світова, в якій пліч-о-пліч стояли українець, грузин, росіянин, узбек… Всі розмовляли різними мовами та в усіх була єдина мета: визволити свою Батьківщину від ворога, і друга війна: неоголошена, підла, братовбивча, в якій гинуть найкращі українські сини.

Низький уклін і шана людська всім, хто захищав нашу землю в другій світовій війні, тим, хто поліг у бою з ворогом, тим, хто вижив і став свідком Великої Перемоги!

Вічна пам'ять і найщиріші слова вдячності теперішнім героям, які не шкодуючи свого життя, стають на захист рідної неньки-України, які виборюючи нам мир і спокій.

Серед них і наших 16 односельчан, які дякуючи Богові, всі залишилися живими.

На перехресті життєвих доріг перетнулися дві війни: такі різні і такі болючі – минула і теперішня…

Молимося і віримо, що скоро все закінчиться, що разом з весняним сонечком прийде мир і спокій на нашу згорьовану землю. Забути ми не маємо права, бо пам’ятаючи минуле – ми пишемо наше майбутнє, а воно у нас є, я вірю!

З нагоди 75 річниці визволення с. Сахнівка від німецько-фашистських загарбників у Авторській О.А. Захаренка загальноосвітній школі працівниками Будинку культури, разом з жіночим колективом “Дівочі гори” проведено урочисті заходи, після закінчення яких було покладено квіти до Братської могили, де поховано 7 воїнів – визволителів нашого села та до Обеліска слави на якому викарбувані 216 прізвищ односельчан, які загинули на дорогах Великої Вітчизняної війни.

 

Староста с. Сахнівка

С.В. Слободяник

Фото без описуФото без описуФото без опису