25-26 травня 2019 року наші творчі колективи (  вокальний аматорський жіночий ансамбль «Дівочі гори » Сахнівського СБК( кер.-Шпилько Надія Михайлівна) ,народний самодіяльний фольклорно-автентичний ансамбль «Червона калина»  Нетеребського СБК( керівник-Сапатинська Аліна Анатоліївна),народний  ансамбль «Мальви» Деренковецького СБК( керівник- Бардадим Микола Миколайович) та  ансамбль «Веселий передзвін»( керівник- Савенко Сергій Миколайович)  презентували нашу громаду на  Першому фольклорному фестивалі «Білозір’я-Фольк-Фест».

Білозірська об’єднана територіальна громада вперше серед громад  Черкащини  провела фестиваль «Білозір’я-Фольк-Фест» за участю 34 громад та 49 колективів-учасників. На свято завітали голова Черкаської районної ради Олексій Собко, депутат Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, заслужена артистка України, солістка Черкаського народного хору Євгенія Крикун, директор Червонослобідського  будинку культури Юрій Марштупа та інші гості.                                                                                              

В програмі фестивалю були номінації: «Місцевий пісенний фольклор», «Фольклорно-обрядові дійства», «Українська народна пісня». До форуму також долучилося вокальне тріо «УНІСОН», м.Черкаси.

    У перший день фестивалю свою творчість представляли 16 колективів, серед яких і наші . Всі наші колективи презентували себе  на досить високому рівні          І не випадково народний самодіяльний фольклорно-автентичний ансамбль «Червона калина»  Нетеребського СБК отримав найвищу нагороду фестивалю - Гран-прі. Минулого року «Червона калина» відмічала свою 30 річницю від заснування. За часи свого існування ансамбль зробив вагомий вклад у розвиток культурного життя села та краю,популяризацію української народної пісні,розвиток творчих традицій,популяризацію аматорського мистецтва. І як наслідок –перемоги на багатьох конкурсах та фестивалях,зокрема і в «Білозір'ї Фольк Фест».

  Стихли останні акорди фестивалю, всі учасники колективів щасливі та будуючи нові творчі  плани поверталися додому.А ми були щасливі від того ,що маємо у нас в громаді такі прекрасні ,чудові ,неповторні,самобутні  колективи.

   Шановні учасники колективів ,щиро дякуємо Вам за творчість,за безмежну любов до української пісні,за вміння бачити прекрасне у простих речах, за вміння створювати свято,за велику любов до рідного краю та рідної землі.         

    Нових Вам творчих злетів та нових перемог!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису