Децентралізація адміністративних послуг, підвищення їх якості, наближення адміністративних послуг до громадян та бізнесу, а також подальша розбудова мережі центрів надання адміністративних послуг визначені пріоритетними напрямами реформування системи надання адміністративних послуг в Україні.

З метою забезпечення комфортних умов для надання адміністративних послуг в Україні функціонує 796 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). За І півріччя 2019 р. запрацювало 18 нових Центрів та територіальних підрозділів.
Реалізується програма з доступності адміністративних послуг громадянам  в об’єднаних територіальних громадах, де станом на 01.07.2019 нараховується 168 ЦНАПів. 

Зразковий ЦНАП – це привітні адміністратори, відкритість та прозорість, прийом відвідувачів без обідньої перерви (а в окремі дні – до восьмої вечора), електронна черга, а також надання максимальної кількості послуг. 53% ЦНАПів пропонує своїм відвідувачам від 50 до 135 послуг,  27% надає від 136 до 200 послуг.

Мешканці багатьох міст України вже змогли переконатись в перевагах ЦНАП і на сьогодні процес розбудови мережі ЦНАП триває. 
Докладна інформація щодо діяльності та подальшого розвитку ЦНАПів наведена у інфографіці  "Мережа центрів надання адміністративних послуг в Україні". 

Інфографіка_щодо_розвитку_мережі_центрів_надання_адміністративних_послуг_у_І_півріччі_2019

https://my.gov.ua/main/news/list