20.02.2020 року в приміщенні  Набутівської ОТГ відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати за участю: заступника  сільського  голови Тарана В.П., спеціаліста II категорії інспектора праці  Філоненко О.М., членів комісії: Черепин Н.В., Пуха І.І., Козак М.О.

      На засіданні комісії суб’єктам господарювання заступник голови  комісії Таран В.П., довів до відома інформацію про те, що основним напрямом роботи комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати, є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та  надання консультацій, а також  що офіційне працевлаштування з укладанням трудового договору гарантує працівнику гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату зарплати, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності чи безробіття. Також субєктам господарювання було рекомендовано переглянути ставки орендної плати за договорами оренди відповідно до середньо обласних показників та внести зміни до умов договорів оренди

              Інспектором праці виконавчого комітету Набутівської сільської ради Філоненко О.М. було роз’яснено присутнім про те, що під час інспекційного відвідування, перевіряється оформлення трудових відносин, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та строки виплати заробітної плати, а також звернула увагу присутніх на відповідальність за порушення законодавства про працю.

       Запрошені суб’єкти господарювання  повідомили про те, що заробітна плата виплачується не менше законодавчо встановленого розміру, та без порушень законодавства про працю. Також пообіцяли переглянути ставки орендної плати.

 

 

 

 

Інспектор праці                                                                              О.М.Філоненко