14 квітня 2020 року відбулось  онлайн-засідання "круглого столу" «Громадський бюджет в ОТГ Черкащини – стан справ і перспективи розвитку» .

Його учасниками стали експерти громадського бюджету, представники громадськості і влади з Черкащини. Під час обговорення вони підбили підсумки реалізації проєкту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей», що спрямований на посилення довіри між жителями громад і владою, підвищення рівня відкритості та прозорості місцевих рад шляхом впровадження громадського бюджету. Завдяки проєкту у Степанківській, Червонослобідській, Набутівській, Мокрокалигірській та Соколівській ОТГ відбулися низка заходів – тренінги, консультаційні зустрічі із представниками місцевої влади, активістами, марафони з написання заявок на громадський бюджет. Також громадам надано методичні рекомендації щодо впровадження громадських бюджетів. Координаторка Анна Ніколенко-Баєва та тренерка проєкту Людмила Проценко підкреслили, що проєкт можна вважати успішним, оскільки в усіх громадах, які були залучені до участі, відбулося впровадження громадського бюджету.

На сьогодні громадський бюджет в ОТГ Черкащини має низку загроз - низька поінформованість та інертність місцевих жителів у процесах прийняття рішень на локальному рівні, іноді відсутність політичної волі у місцевої влади до якісних змін за участю громадян, надзвичайні ситуації (в тому числі нинішня пандемія, боротьба з якою вимагає додаткових фінансових ресурсів на місцях). Однак основними є можливості громадського бюджету, насамперед, діалог і співпраця органів влади та місцевих жителів, наголошувалася під час онлайн-засідання "круглого столу".

Проєкт «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей» реалізується ГО «Асоціація демократичного розвитку» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.