Наша держава з давніх-давен славиться вільними і мужніми, працьовитими і добрими, сильними і самостійними українцями, які шанують традиції, звичаї та обряди.
   Сьогодні, виховуючи дітей та молодь в умовах, коли вони пережили Революцію Гідності, пошановуються герої Небесної Сотні, коли ми стали свідками неоголошеної війни на Сході України, відчули глибину втрат, на державному рівні, особливо акцентується увага щодо національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Саме зараз ми повертаємося до споконвічних цінностей: утвердження любові до Батьківщини і людей, відродження духовності, моральності, бережного ставлення до природних скарбів і національних надбань нашого народу.

     Патріотизм та національна свідомість закладені на генетичному рівні в наших пращурів і передаються з покоління в покоління. Теперішня ситуація сколихнула націю, підняла на надзвичайно високий щабель національно-патріотичну свідомість. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття, що набуває особливого, піднесеного значення.

   Саме виховання національних почуттів і патріотизму за допомогою відповідних заходів, історичної освіти, святкування визначних дат, популяризації національних міфів та символів; участі в різноманітних громадських акціях патріотичного змісту є одним із основних засобів згуртування української політичної нації.

   Відповідно до  розпорядження сільського голови за  № 08 від 14.01.2021 року та плану відділу освіти, культури, молоді та спорту в закладах освіти та закладах культури нашої громади пройшла дистанційна культурно-мистецька акція «Сторінками історії: села Набутівської громади в роки Другої світової війни».

      В ході акції в кожному селі упорядковано обеліски та пам’ятники воїнам визволителям та прилеглої до них території, в закладах освіти проведено уроки Пам’яті, організовано книжкові виставки.

   Відео творчих колективів до дня визволення сіл висвітлили  Драбівський СБК, Сахнівський СБК, Деренковецький СБК, Нетеребський СБК, Бровахівський СБК, Корнилівський СБК  та колективи Деренковецького НВК, Драбівського НВК, Нетеребського НВК, Авторської О.А.Захаренка середньої загальноосвітньої школи с.Сахнівка.  

   Відео, подані учасниками заходу, висвітлювались на facebook сторінці відділу освіти, культури, молоді та спорту, сторінках старостинських округів,  будинків культури, сайтах освітніх закладів.

   Така дистанційна культурно-мистецька акція свідчить про те, що пам'ять українського народу невмируща.