Уряд виділив 400 млн гривень для виплати лікарняних і декретних допомог

Фонд соціального страхування України продовжує фіксувати значне зростання кількості листків непрацездатності, що надаються на оплату до ФССУ. За перші чотири місяці 2021 року порівняно з тим же періодом 2020 року кількість прийнятих на оплату лікарняних листків зросла на 29,6%, потреба у видатках за ними – на 60,3%. Так, у січні–квітні Фонд прийняв на фінансування 1 мільйон 642 тисячі 355 листків непрацездатності на загальну суму понад 5,7 мільярда гривень.

Станом на 03.06.2021 року Канівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області профінансовано надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 14 квітня 2021 року. Тобто на даний час існує досить значна затримка у виплаті матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду.

Відповідно постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виділення коштів для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності», яку Уряд затвердив 02 червня 2021 року, було виділено 400 мільйонів гривень фінансової підтримки для здійснення Фондом соціального страхування України виплат за листками непрацездатності.

Після надходження на рахунок Фонду зазначені кошти будуть направлені на виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

Державна фінансова допомога дозволить скоротити строки фінансування матеріального забезпечення для застрахованих осіб та частково компенсує перевищення обсягів потреби у видатках Фонду над доходами, яке спостерігається у зв’язку із пандемією.

 

За інформацією щодо перерахування коштів для виплати допомог по тимчасовій непрацездатності можна звертатися до Канівського відділення УВД ФССУ у Черкаській області за адресою: вул. Героїв Дніпра, 41-ж, або за тел. 3-21-14, 3-12-83.