УНЗР - це унікальний номер запису реєстру в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР), тобто цифровий незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу. 

    Складається він з 13 цифр та формується при первинному внесенні даних громадянина в ЄДДР і в разі зміни прізвища, імені або будь-яких інших відомостей все одно залишається незмінним. Тобто УНЗР присвоюється один раз на все життя. 

Вікових обмежень для отримання УНЗР немає.

 

         УНЗР прописаний на вашому документі, як вказано на малюнку.

 

     Зараз його можна отримати безпосередньо при народженні малюка. Також УНЗР автоматично присвоюється при оформленні паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки або паспорта громадянина України для виїзду за кордон. 

     Щороку розширюється спектр використання УНЗР - від реєстрації актів цивільного стану й зміни місця проживання  - до внесення обов'язкових страхових платежів , отримання пенсій до е-декларування та  послуги єМалятко на порталі “Дія”.

     Отже, в майбутньому передбачається, що УНЗР надаватиме громадянам доступ до безлічі електронних сервісів та послуг держави і значно полегшить документообіг в країні.

 

Корсунь-Шевченківський відділ

УДМС у Черкаській області

Фото без опису