31 СІЧНЯ 2022 РОКУ на базі Авторського О.А.Захренка ліцею відбувся круглий стіл  «ТВОРЧА СПАДЩИНА ОЛЕКСАНДРА АНТОНОВИЧА ЗАХАРЕНКА В СУЧАСНІЙ ШКОЛІ»,  присвячений 85-річниці з Дня народження видатного педагога, директора Сахнівської школи, академіка Національної академії педагогічних наук України.

    На зустріч були запрошені: дружина О.А.Захаренка - Віра Петрівна, староста села Сахнівка Слободяник С.В., делегації Корсунь-Шевченківської ТГ( начальник відділу освіти- Сірош Т.М.) , Селищенської ТТ ( начальник відділу освіти – Ляшенко А.В.), голова профспілкового комітету освітян Корсунщини Григораш В.М., колишній начальник відділу освіти Корсунь-Шевченківського району Кочегура В.П., колишній голова профспілкового комітету освітян Корсунь-Шевченківського району Кузьміна В.С., директори закладів освіти Набутівської ТГ.

   З вступним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Набутівської ТГ Михайлюк Ю.О

  Юлія Олегівна запропонувала вшанувати хвилиною мовчання Олександра Антоновича Захаренка.

     Олександр Антонович любив життя, цінував людей творчих, креативних, замріяних у професію  «вчителя».  Його ідеї і думки живуть і донині, втілюються в дослідженнях науковців, застосовуються в практичній роботі шкіл нашої області, України. Досвідом роботи впровадження ідей О.А.Захаренка поділилися директор Селищенського ліцею Назаренко Т.А. , заступник директора з навчально-виховної роботи Драбівської гімназії Кріт І.В., директор Нетеребської гімназії Шевченко Л.Б., директор Деренковецької гімназії Гладкий О.П.

    Директор Авторського О.А.Захаренка ліцею Мариненко Н.В. у своєму виступі повідомила, що ідеї О.А.Захаренка живуть і до цього часу та втілюються в життя. Ніна Віталіївна оголосила про відкриття рахунку на виготовлення меморіальної дошки О.А.Захаренка (благодійна допомога /25020100/СФ виконавчий комітет Набутівської сільської ради. Код 41066136 Рахунок UA148201720314281034301098379 Державна казначейська служба України, м.Київ).

    В.П.Кочегура, колишній начальник відділу освіти Корсунь-Шевченківського району, у своєму виступі повідомив, що він приємно вражений тим, що ідеї О.А.Захаренка живуть у школах громади та подякував  виконавчому комітету Набутівської сільської ради за підтримку Сахнівської школи.

   Голова ПК освітян Корсунщини Григораш В.М передав колективу Авторського О.А.Захаренка  ліцею  1000 грн. за перемогу в фестивалі-вебконкурсі «Новорічно-різдвяна мозаїка», який проводила Черкаська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України в номінації «Колядки, щедрівки, посівалки в народних традиціях». За рішенням колективу працівників школи ці кошти будуть покладені на  відкритий рахунок.

   На закінчення заходу всі мали можливість відвідати могилу Олександра Антоновича,  покласти квіти і засвідчити свою шану і повагу народному вчителю.

    Кажуть, немає мудріших, ніж народ, учителів. Усе в Олександра Антоновича – від народу, від його мудрості і доброти. І найпочесніше його звання – Народний Учитель. Його віра у найпростішу і найменшу людину - дитину додає нам надії, що майбутнє України буде щасливим.

 

      Він завжди серед нас

                                  Пам’яті О.А.Захаренка

Ні, не пішов Учитель із життя

– На хвильку десь спинився у дорозі

І дивиться на всіх нас іздаля

Із радістю й, звичайно ж, у тривозі.

         Спостеріга, чи так ми ідемо,

         Чи правильні у творенні людини

          І чи такі чуття ми кладемо

          У серце й душу кожної дитини.

А добрий погляд із його очей

Творить добро усіх нас закликає,

Бо то призначення найвище для людей

 І щастя більшого, напевно, теж немає.

        Його думки із нами повсякчас:

        Ведуть і надихають, і навчають.

        Він не пішов, він завжди серед нас

       – Такі, як Він, ніколи не вмирають.

                                        Володимир Метелиця

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису