2 лютого 2022  року в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького    відбувся всеукраїнський марафон педагогічних ідей «Олександр Захаренко: діалог із сучасністю» до 85-річчя від дня народження Олександра Антоновича Захаренка.

Пам’ять видатного педагога вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки на навчальному корпусі №4 ЧНУ, де він отримував вищу освіту.

До педагогів Черкащини звернувся президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. Він нагадав, що Олександр Захаренко був одним із академіків-засновників НАПН України.

Від імені ректора Олександра Черевка привітав учасників марафону перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко.

З вітальними словами до педагогів Черкащини звернувся Шалва Олександрович Амонашвілі, доктор психологічних наук, академік, «Лицар гуманної педагогіки» (Тбілісі, Грузія).

Вчені Національної академії педагогічних наук Ольга Сухомлинська, Олександр Ляшенко, Юрій Мальований, Іван Бех виступили з доповідями про новаторські ідеї Захаренка.

Про педагогічну спадщину видатного земляка в Набутівській територіальній громаді розповіла Юлія Михайлюк, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Набутівської територіальної громади Черкаського району. Вона повідомила, що громада ініціювала благодійний марафон для встановлення погруддя Олександра Антоновича на подвір’ї школи, і запросила всіх долучитися.

Про те, чим живе нині Авторський Олександра Антоновича Захаренка ліцей розповіла учениця великого вчителя, заступник директора Тамара Бабенко.

Дякуємо організаторам за чудовий захід.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису