30 січня 2019 року Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради було проведено очний тур обласного етапу Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів навчальних закладів України «Край, в якому я живу».

Незвичайну подорож в минуле свого села, його історію та легенди під час своєї екскурсії «Сахнівка в давнину» шкільним музеєм провела Пилипець Світлана, учениця 7 класу Авторської О. А. Захаренка середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Сахнівка Набутівської сільської ради і здобула перемогу -  І місце. До виступу Світлану готували: Проценко Марія Василівна, завідувач музеєм,  Городиська Світлана Василівна, вчитель історії.

    А 21-23 березня 2019 року в місті Тернополі відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», в якому Світланка взяла участь.

    Конкурс супроводжувався цікавою та пізнавальною програмою. Діти, окрім екскурсії  подорожували цікавими історичними місцями міста Тернопіль, мали змогу побувати у Тернопільському обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка та переглянути виставу «Мазепа» за твором Б. Лепкого, оглянути експозиції Тернопільського обласного краєзнавчого музею та Тернопільського обласного історико-меморіального музею «Політичних в'язнів та репресованих».

    Виступ Пилипець Світлани був відзначений високими оцінками, що у підсумку дало можливість отримати ІІ місце у напрямку «Краєзнавчі музеї широкого профілю».

   Вітаємо нашу переможницю Пилипець Світлану та її настівників Проценко М.В. та Городиську С.В.