Результати позовної роботи податкової служби Черкащини: із початку року до бюджету надійшло більше 14 млн грн

В. о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід інформує, що протягом січня-вересня нишнього року на розгляді в судах різних інстанцій, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, перебувало 1 422 справ, стороною в яких виступають органи ДПС Черкаської області на суму 1 897 млн грн.

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій – через комунікаційну податкову платформу

Нагадуємо про діяльність комунікаційної платформи, що створена при ГУ ДПС у Черкаській області. Та пропонуємо представникам громадськості, бізнес-спільнот, громад регіону долучитися до обговорення важливих законодавчих оновлень в межах Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

ДПС: звертаємо увагу на необхідність дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

Під час організації та проведення контрольно-перевірочних заходів особлива увага приділяється виявленню фактів здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання, а також вимог порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні продажу товарів (для тих, хто потенційно має застосовувати РРО/ПРРО).

Щодо особливостей відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО

З 01.08.2023 Законом України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» були внесені зміни в пункт 2 статті 3 Закону від 06.07.1995 № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) щодо спрощення фіскального чеку. Зазначений пункт було доповнено абзацом другим:

Щодо особливостей здійснення розрахунків при продажу товарів у мережі Інтернет із використанням служб доставки

У зв’язку з надходженням на адресу ДПС численних запитань щодо особливостей здійснення розрахунків із споживачами при продажу товарів у мережі Інтернет, із використанням послуг експедиторів (логістичних компаній) та кур’єрів (перевізників), надаємо роз’яснення відповідно до тексту договорів на надання послуг з перевезення товарів, які знаходяться на офіційних сайтах зазначених служб доставки у відкритому доступі станом на 09.08.2023.