Черкаська область: майже 18 млрд грн податків надійшло до бюджетів усіх рівнів за січень-вересень

За cічень-вересень нинішнього року платники Черкаської області до бюджетів усіх рівнів сплатили 17,9 млрд грн податків, зборів та платежів. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року, до бюджетів спрямували на 33,8 відс., або на 4,5 млрд грн податків, більше.

Особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб’єктів господарювання у сфері організації та проведення азартних ігор

ГУ ДПС у Черкаській області повідомляє  платників податків щодо внесення Законом України від 10.08.2023 №3325-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України» (далі - Закон № 3325-ІХ) змін до Податкового кодексу України, зокрема у частині окремих уточнень щодо оподаткування суб’єктів господарювання у сфері організації та проведення азартних ігор, які набрали чинності з 03 вересня 2023 року.

Відновлення документальних та фактичних перевірок під час воєнного стану

Із 1 серпня 2023 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.08.2023 № 3219-ІХ змінено окремі вимоги Податкового кодексу України щодо проведення податкових перевірок, зокрема планових, позапланових і фактичних.

Володимир Жаврід: з 1 жовтня поновлюється відповідальність за незастосування РРО

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує: з 01 першого жовтня цього року відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону України № 265 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".