Громадське обговорення щодо перейменування вулиці Мічуріна, с. Кичинці, Черкаського району, Черкаської області

Набутівська сільська рада, Черкаського району, Черкаської області  повідомляє про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиці Мічуріна,                        с. Кичинці, Черкаського району, Черкаської області на вулицю Анатолія Поліщука.

ДПС встановлює факти продажу товарів через мережу Інтернет без застосування РРО/ППРО

Державна податкова служба України нагадує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Володимир Жаврід – про мінімальне податкове зобов'язання для фізичних осіб

Новим резервом надходжень до місцевих бюджетів у 2023 році є мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, що належать до сільськогосподарських угідь. Про це говорить в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід. Першим роком, за який визначається МПЗ, є 2022 рік.

Про коригування податкових зобов’язань, нарахованих при постачанні товарів

Чи має право постачальник відкоригувати податкові зобов’язання, нараховані при постачанні товарів особі, яка реорганізувалася шляхом злиття (приєднання), у разі повернення таких товарів правонаступником?

До зведеного бюджету протягом січня – жовтня 2023 року надійшло 976,8 млрд грн

Платники продовжують підтримувати нашу державу у складний воєнний час, сумлінно перераховуючи податки. Завдяки їх відповідальній громадянській позиції та патріотизму бюджет стабільно отримує такі необхідні кошти для Збройних Сил України та соціальних виплат нашим громадянам.

Подання заяви про повернення суми бюджетного відшкодування з ПДВ

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування ПДВ, здійснюють розрахунок бюджетного відшкодування та додають до декларації, зокрема, додаток 4.  Подання додатка 4 є обов’язковим при заповненні рядка 20.2 декларації.