Допомога для ВПО

Набутівська сільська рада співпрацює з благодійною організацією “Право на захист”.

27 грудня – останній день роботи органів Казначейства з клієнтами

Звертаємо увагу, що останнім днем роботи органів Казначейства з клієнтами визначено 27 грудня 2023 року. Тому електронні реєстри на повернення платникам помилково та надміру сплачених коштів на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, електронні висновки та/або електронні повідомлення на повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань, пені та надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО необхідно надати до 17.00 27 грудня 2023 року.

Випадки, коли юридичною особою - платником податку на прибуток не визначається мінімальне податкове зобов’язання

ГУ ДПС у Черкаській області повідомляє, що відповідно до Податкового кодексу України мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, що належать до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить, зокрема, одній юридичній особі є загальним мінімальним податковим зобов’язанням.  Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку на прибуток – власників, орендарів, користувачів на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, встановлено п. 141.9 ст. 141 ПКУ.

Черкаські податківці допомогли працевлаштуватися 39 працівникам

Попри те, що більшість роботодавців дотримуються норм як податкового, так і трудового законодавства, все ж серед них ще є певна кількість, яка намагається  використовувати “тіньові” трудові ресурси. 

Що таке трудовий договір?

Трудовий договір - це надважливий документ у роботі, але інколи його ігнорують. Він як ремінь безпеки в авто: для деяких здається непотрібним, але насправді він дуже важливий. Трудовий договір допомагає і роботодавцям, і працівникам краще розуміти свої права і обов'язки. Це як водії, які завжди користуються ременем безпеки – вони, як правило, набагато рідше порушують правила дорожнього руху.

Утворено новий територіальний орган Державної міграційної служби – Центрально-південне міжрегіональне управління

Постановою Кабінету Міністрів України від 06 червня 2023 року № 569 реорганізовано УДМС у Черкаській та Кіровоградській областях та створено новий територіальний орган – Центрально-південне міжрегіональне управління (ЦПМУ), яке розміщується у місті Кропивницький.

Благодійна допомога від міжнародних організацій: чи входить до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу?

Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума благодійної допомоги, що виплачується (надається) міжнародними благодійними організаціями (їхніми філіями, представництвами) ФО, які мешкають (мешкали) у населених пунктах, на території яких проводяться (проводилися) бойові дії під час дії воєнного, надзвичайного стану, та/або вимушено покинули місце проживання? 

За Україну, за її волю!

Важливо розуміти та пам’ятати, що українська армія робить усе можливе, щоб побороти ворога, бореться за майбутнє нашої Вітчизни.

До місцевих бюджетів Черкащини надійшло більше мільярда гривень земельної плати

Власники земельних ділянок та землекористувачі Черкаської області за 11 місяців нинішнього року забезпечили надходження плати за землю в сумі 1 090,7 млн грн. Це перевищило минулорічні надходження за січень-листопад на понад 200 млн грн.