1,1 мільярд гривень ПДВ повернули жителям Черкащини

ротягом січня – жовтня 2023 року платниками Черкаської області заявлено до відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки 1 110,2 млн грн, що на 496,1 млн грн більше, порівняно з показником за відповідний період минулого року. Про це повідомляє в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід.

Продаж товарів в інтернеті з використанням служб доставки: податківці роз’яснюють особливості здійснення розрахунків

У зв’язку з надходженням на адресу ДПС численних запитань щодо особливостей здійснення розрахунків із споживачами при продажу товарів у мережі Інтернет, із використанням послуг експедиторів (логістичних компаній) та кур’єрів (перевізників), надаємо роз’яснення відповідно до тексту договорів на надання послуг з перевезення товарів, які знаходяться на офіційних сайтах зазначених служб доставки у відкритому доступі станом на 09.08.2023.

РРО/ПРРО: щодо можливого несвоєчасного закриття зміни і формування щоденних фіскальних звітних чеків через форс-мажорні обставини

Правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закон N 265). Дія його поширюється на всіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Оподаткування благодійної допомоги, яка надається міжнародними благодійними організаціями

Відповідно до п.п. 165.1.56 п. 165.1 ст. 165 Кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включається сума (вартість) благодійної допомоги, яка виплачена (надана) міжнародними благодійними організаціями (їх філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, на користь:

Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, зі змінами (далі – Порядок).

Право неприбуткових організацій надавати благодійну допомогу внутрішнім переселенцям без втрати статусу неприбутковості

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних із реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

«Моя податкова»: ДПС у вашому смартфоні

Друзі, нагадуємо про мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запроваджених платіжних систем.