Про застосування реєстраторів розрахункових операцій – через комунікаційну податкову платформу

Нагадуємо про діяльність комунікаційної платформи, що створена при ГУ ДПС у Черкаській області. Та пропонуємо жителям області долучитися до обговорення важливих законодавчих оновлень в межах Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

До Дня Святого Миколая

Одна з найприємніших поїздок на округ — до наших малюків з подарунками від Святого Миколая. Разом з командою зібрали та привезли 700 коробок з солодощами, щоб передати святковий настрій хлопцям та дівчатам з різних навчальних закладів Черкаської області.

РРО/ПРРО: щодо можливого несвоєчасного закриття зміни і формування щоденних фіскальних звітних чеків через форс-мажорні обставини

Правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (Закон N 265). Дія його поширюється на всіх суб'єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

На Черкащині проходить інформаційна кампанія «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!»

На Черкащині проходить інформаційна кампанія «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!». Вона стартувала 1 грудня за ініціативи Державної служби України з питань праці та спрямована на вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.

Алгоритм подання звітності з ЄСВ фізособою-підприємцем, який провадить незалежну професійну діяльність

Яким чином подає звітність з ЄСВ ФОП на загальній системі оподаткування з ознакою провадження незалежної професійної діяльності, у разі здійснення різних видів діяльності як ФОП і як особа, яка провадить незалежну професійну діяльність?   

Щодо переваг сплати податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що єдиний рахунок - це рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України на ім’я ДПС, який може використовуватись платниками податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на податковий орган.